Autoconeixement

L'autoconeixement és un terme usat en psicologia per descriure la informació que un individu recorre al trobar una resposta a la pregunta "Com sóc?" .
Mentre es busca desenvolupar la resposta a aquesta pregunta, l'autoconeixement requereix autoconsciència i autoconsciència (no confondre amb la consciència). Els nadons i ximpanzés joves mostren alguns dels trets d'autoconsciència [1] i agència / contingència, però, no es considera que tinguin autoconsciència. No obstant això, en un nivell superior de cognició, sorgeix un component conscient de si mateix, a més d'un major component d'autoconsciència, i després és possible preguntar "Com sóc?" i respondre amb autoconeixement
L'autoconeixement és un component del jo o, més exactament, l'autoconcepte. És el coneixement d'un mateix i les seves propietats i el desig de buscar tal coneixement el que guia el desenvolupament de l'autoconcepte. L'autoconeixement ens informa de les nostres representacions mentals de nosaltres mateixos, que contenen atributs que ens aparellem de manera única amb nosaltres mateixos, i teories sobre si aquests atributs són estables o dinàmics.
Es pensa que l'autoconcepte té tres aspectes principals:
El jo cognitiu
L'ésser afectiu
El jo executiu
Els éssers afectius i executius també es coneixen com els jo sentits i actius respectivament, ja que es refereixen als components emocionals i conductuals de l'autoconcepte. L'autoconeixement està vinculat al jo cognitiu, ja que els seus motius guien la nostra cerca per obtenir una major claredat i la seguretat que el nostre propi autoconcepte és una representació precisa del nostre veritable ésser; per aquesta raó, el jo cognitiu també es coneix com el jo conegut. El jo cognitiu està format per tot el que coneixem (o creiem que sabemossobre nosaltres mateixos). Això implica propietats fisiològiques com ara el color dels cabells, la raça i l'altura, etc. i propietats psicològiques com creences, valors i aversions, per anomenar només alguns.

Cargando ...