Angoixa

Cómo se trata la angustia en Orientación Psicológica | Psicólogos Online | Psicoanalistas Online ?

L'angoixa pot prendre diferents formes. En diversos graus, tots hem experimentat episodis d'ansietat, com una manifestació d'un sentiment d'ansietat. És una reacció de defensa psíquica normal. L'ansietat ocorre en situacions estressants, on sentim que ja no podem controlar els diferents elements d'aquesta situació. En principi, aquests símptomes desapareixen tan aviat com la situació torna a l'equilibri i els factors estressants desapareixen.

Símptomesd'amgoixa 

D'altra banda, l'angoixa pot vincular-se a una ansietat que és específica de l'home, en relació amb les qüestions existencials del significat de la vida, la por a la mort i el destí. Algunes persones poden patir atacs d'ansietat amb, de vegades, conseqüències físiques importants. Aquest tipus d'ansietat neuròtica o psicòtica pot manifestar-se per símptomes com ara:

    >> suor

   >> palpitacions del cor

   >> tremolors

   >> dificultats per respirar

   >> sensació d'asfixia

   >> calfreds o sufocacions

   >> nàusees, marejos, vòmits o fins i tot desmais

   >> sentimiento de pánico total

Les causes són variades i estan relacionades amb la història del pacient, però alguns tipus d'ansietat s'identifiquen com relacionats amb la por a l'abandonament, la mort, la separació ... 

Quan  consultar 

A les nostres societats occidentals subjectes als dictats del rendiment, aquestes ansietats poden convertir-se en un estat psicològic permanent. Quan els trastorns d'ansietat duren diverses setmanes, cal consultar a un psicòleg. Insomni, irritabilitat, malestar general, pensaments negres, són símptomes que no ha de descuidar. És important no permetre que l'ansietat es desenvolupi perquè pot esdevenir un mode de funcionament de l'ésser, amb conseqüències per a l'estat de salut del pacient. En alguns casos, el metge general pot necessitar primer prescriure un tractament amb ansiolítics abans de començar sessions de psicoteràpia.

Què pot fer el psicoanalista? 

Consultar a un psicoanalista primer li permet al pacient posar paraules sobre el seu sentiment psíquic. Junts podran identificar l'origen de l'ansietat, les situacions que provoquen les crisis i també les causes de vegades profundes i inconscients que podrien afavorir el sorgiment d'aquest estrès psíquic. Si l'ansietat no està massa arrelada, unes poques sessions seran suficients per ajudar el pacient a superar aquesta condició. En el cas d'ansietats més profundes, la psicoteràpia durarà més.

Cargando ...